Tarjouspyyntö

Pyydä tarjous »

← Duot

Harry Bent & Kalle Jämsén

Harryn ja Kallen esittämä musiikki pohjaa kertovaan lauluperinteeseen. Duon musiikki on irlantilaista kansanperinnettä, universaalia folkia, poppia tai melkein mitä tahansa muuta soittajille merkityksellistä – taitavasti ja viihdyttävästi esitettynä.

Duon konserteissa kuulet varmuudella irlantilaista musiikkia, ja ehkä myös Bob Dylania, Joni Mitchelliä tai verevää country bluesia. Uniikin duon konsertit ovat kunnianosoitus folk-laululle ja fingerstyle-kitaralle. Harryn ja Kallen duon esittämässä musiikissa kitaralla on tärkeä rooli. Normaalista poikkeavien vireiden käyttö tuo irlantilaiseen folk-musiikkiin sen omintakeisuuden.

Harry Bent (Irlanti) laulu, bodhrán

Harry opiskeli klassista laulua Irlannin kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, missä hän oppi paljon äänenkäytöstä ja laulamisen tekniikasta. Folk- ja jazz-musiikki ovat kuuluneet hänen ohjelmistoonsa jo varhain.

Vuonna 1985 Harry muutti Suomeen ja tutustui Korkkijalka-yhtyeen jäseniin. Pian hän huomasi olevansa yhtyeen laulusolisti. Korkkijalan kanssa Harry on kiertänyt maamme festivaalit ja keikkapaikat.

Opetustyötä Harry on tehnyt osa-aikaisesti Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla. Irlantiin hän palasi vuonna 1997 ja on siellä jatkanut laulajan uraansa muun muassa Mairti O’Connorin, Lasarfhionan ja harpputaitelija Lynn Saoirsen kanssa.

Kalle Jämsén (Suomi) akustinen kitara

Kalle opiskeli klassista kitaraa Lahden musiikkiopistossa Ole Halénin johdolla ja toimi 70-luvun lopusta 90-luvun alkuun freelance-muusikkona. Tähän ajanjaksoon liittyi muusikon työtä Yleisradion ja MTV:n ohjelmissa, sekä Helsingin levystudioilla.

Akustisen folk-kitaran soittajana, säveltäjänä ja sovittajana hänet tunnetaan parhaiten bluegrass-yhtyeestä Mayflower sekä Korkkijalka-yhtyeestä, joka on ehkä edelleenkin tunnetuin maamme irlantilaisen musiikin kokoonpanoista. Toisen uransa Kalle on tehnyt johtajana useissa kulttuurialan organisaatioissa.

 

Videot