Töölöntorinkatu 2b
00260 Helsinki
Puhelin:
0400-550463
stagent@stagent.fi
← Roots & Blues

Dr. Helander & Third Ward

Bluestrio, joka ammentaa vaikutteensa osittain Houstonin kaupunginosasta, jossa Lightnin’ Hopkins aikoinaan levitti bluesin ilosanomaa tunnetuin seurauksin.

Tohtorin yhtyeen jäsenet Esa Kuloniemi (basso, kitara) ja rumpali Leevi  Leppänen saavat tilaajan niin halutessa seurakseen vielä Little Willie  Mehdon huuliharppuineen ja kitaroineen – jokaisella on kymmenien vuosien kokemus bluesin parissa musisoinnista yhdessä ja erikseen.

Dr. Helander kitara, laulu
Esa Kuloniemi sähköbasso, slidekitara, laulu
Leevi Leppänen rummut, perkussiot ja laulu
+ erikoisvieraana Little Willie Mehto huuliharppu, laulu

 

Dr. Helander eli Ilkka Helander on yksi tämän hetken ellei jopa kaikkien aikojen karismaattisimpia suomalaisia bluesartisteja. Hänen karhea äänensä ja järeä olemuksensa saa bluesiin sellaista uskottavuutta, että oksat pois. Kun hän saa vielä kitaransa soimaan vakuuttavasti ja heittää bluesriffejä kehään, ei voi muuta kuin nostaa hattu päästä ja kumartaa. On siinä varsinainen bluesäijä. (Jazzrytmit: Dr. Helander & Third Ward täräytti Puistobluesin pääkonsertin vauhtiin. Kirjoittaja: Eero Kallio, 04.07.2018)

Oh, yes! Very nice. Every track is a winner! Bravo!
(Charlie Musselwhite)

Dr Helander & Third Wardin ”Meat Grindin’ Business” on kuin kupillinen vahvaa kahvia. Se piristää, herättää ja antaa puhtia päivän toimiin. Kädet pois taskuista ja hattu päästä, kun ammattilaiset ovat asialla. (Annamari Lausala, Blues-Finland.com)

“With ’Meat Grindin Business’ Dr. Helander & Third Ward are this week the surprise of the week and, certainly after I read that they are Finns. The band has a great frontman with the right voice, has the right groove and confirms that blues has no limits… “ (www.rootstime.be)

“Tulipa heti alkuun koettua päivän bluesein blues ja buugein buugi”
(Satu Jäske, Puistobluesin pääkonsertin arvio Blues Newsissä 4/2018)

”Hawaiian Boogie starttaa kuin Usain Bolt lähtötelineistä.”
(Blues News Norway, 4/18)

”The ten track album is mainly new and original songs but he does sneak in a couple of covers including a wonderful version of Lightnin’ Hopkins’ Death Bells, taking us back to the roots of the blues, with the great Charlie Musselwhite’s harmonica singing over the guitar… …Dr Helander & Third Ward are referred to as a super group of Finnish Blues, they certainly bring a wealth of understanding and capture the essence and spirit of the blues in every number and everyone enjoys a boogie.”
– Blues Matters (UK)

Musiikkinäytteet