Tarjouspyyntö

Pyydä tarjous »

← Rock ← Sixties

The Sounds

Vuonna 1961 perustettu The Sounds on Suomen ensimmäisiä kitarayhtyeitä. Yhtye teki ensimmäiset radionauhoituksensa jo vuodenvaihteessa 1961–1962, ja joululomalla tammikuussa 1963 tehtiin ensimmäinen levy ”Emma/Mandschurian Beat”. Emmasta tuli suuri hitti Suomessa. Levy oli myyntilistojen kärjessä lähes puoli vuotta ja sitä myytiin yli 20 000 kappaletta. Levymyynti, TV-esiintymiset ja kiertueet nostivat The Sounds -yhtyeen maan suosituimmaksi kitarayhtyeeksi Iskelmä-lehden lukijaäänestyksessä vuonna 1963. ”Mandschurian Beat” -single nousi muun muassa Japanissa myyntilistoille ja sitä myytiin satoja tuhansia kappaleita. Tämä oli myös ensimmäinen suomalainen kevyen musiikin menestys ulkomailla. Myös yhtyeen myöhemmät levyt ”Kulkuri” ja ”Yksinäinen Kitara” nousivat Suomessa myyntilistoille.

The Sounds oli myös ensimmäinen suomalainen kitarayhtye, jonka levyllä kaikki yhtyeen jäsenet lauloivat. Yhtyeen kokoonpano vaihtui muutamaan otteeseen sitä mukaa kun musiikin suuntaus maailmalla muuttui. Vuonna 1965 yhtye jäi pitkälle tauolle jäsenten keskityttyä opintoihin ja  työelämään, mutta teki comebackin 46 vuoden esiintymistauon jälkeen Nastolan Rautalankafestivaaleilla vuonna 2011. Viimeisin studioalbumi ilmestyi vuonna 2015, jolloin oli kulunut 50 vuotta edellisestä levytyksestä.

Tänä päivänä yhtye esiintyy kokoonpanossa Peter Ekman (bassokitara), Jomme Kettunen (rummut), Esa Helasvuo (kosketinsoittimet), Jan-Erik Saine (soolokitara) ja Ave Lönnfors (komppikitara & laulu).

Kotisivut: http://www.thesounds.fi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/695888540525659/

Videot